Aanlegservice

Wie rondom Noord-Brabant (NL) woont en alle zorg uit handen wil geven, kiest voor onze aanlegservice. Onze professionele tuinmannen zijn gespecialiseerd in het leggen van kunstgras. Met hun jarenlange ervaring toveren zij uw oude tuin om tot een prachtige nieuwe! Woont u verder weg? Neem ook dan gerust contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Informeer naar de mogelijkheden

Doe het zelf

Wilt u het kunstgras zelf leggen? Volg dan onderstaand stappenplan.

Stap 1 - Afgraven en egaliseren

Voordat u kunstgras gaat aanleggen, verwijdert u eerst het eventuele oude gras. Egaliseer de ondergrond en breng het zandbed aan. Deze laag moet ongeveer 5-10 centimeter dik zijn en 0,5 centimeter lager liggen dan de bestrating/bandje.

Tip: De beste ondergrond voor kunstgras is gebroken puin 04.

Stap 2 - Uitvlakken en geotextiel

Vervolgens is het belangrijk dat u het zandbed goed inwatert. Met een trilplaat of wals drukt u het zand goed plat. Daarna gebruikt u een lange lat of waterpas om het zand goed glad te strijken. Let op: kunstgras vormt zich naar de ondergrond, dus dit is een precisiewerkje. Daarna legt u het geotextiel op het zandbed om de ondergrond te stabiliseren en de kans op onkruid te minimaliseren.

Tip: leg het geotextiel op vier hoeken vast met kunstgrashaken, zodat het op zijn plaats blijft.

Stap 3 - Kunstgras uitrollen

Dan is het tijd om het kunstgras erbij te pakken. Rol het gras uit, trek het strak en leg dit precies bovenop het geotextiel. Leg losse stukken kunstgras altijd in dezelfde richting om kleurverschil te voorkomen.

Tip: Laat de grassprieten wijzen naar de plek van waar u er het meest op uitkijkt, bijvoorbeeld het raam.

Stap 4 - Passen en meten

Kunstgras is standaard 4 of 2 meter breed. Is de oppervlakte van uw tuin breder en heeft u meerdere stukken gras, dan legt u deze netjes naast elkaar in dezelfde legrichting. Vervolgens vouwt u het gras een slag terug en snijdt u van elk stuk 3 centimeter tussen de draden af. Leg de stukken weer strak tegen elkaar aan.

Stap 5 - Naden verlijmen

Bent u tevreden over de manier waarop het gras ligt, dan kunt u de naden van het kunstgras aan elkaar bevestigen met speciale band en kit. Teken eerst een lijn over precies de helft van de band. Daarna vouwt u één kant gras terug en schuift u de helft van de band mét kit onder het gras dat nog plat ligt. Vervolgens doet u hetzelfde met het andere deel gras en wrijft u alles vast.

Stap 6 - Vastzetten met haken

Als de band aan het gras is gehecht, is het tijd om de kunstgrashaken erbij te pakken. Deze steekt u om de halve meter in het kunstgras om het vast te zetten. De haken slaat u bijvoorbeeld met een hamer door het gras heen. Ze zorgen voor extra versteviging.

Stap 7 - Opborstelen... en genieten

De kans is groot dat uw kunstgras nog een beetje plat ligt, omdat het was opgerold. Gebruik daarom een harde bezem om het gras tegen de haren in op te borstelen, zodat alle grassprieten mooi rechtop komen te staan. Zo, het aanleggen is klaar. U kunt genieten van uw onderhoudsarme tuin!